Blog Inspiratie

Nieuwe stijl van pasgeboren baby fotoshoot

Lifestyle & Posed Newborn fotografie

Nieuwe geboortefotografie is een groot succes!
In april hadden we team Neeltje van de Verloskundige Praktijk Gouda in onze studio. En zo werd tijdens hun portret sessie het idee geboren om iets samen te doen. Al langere tijd wilden we onze Newborn fotoshoots over een andere boeg gooien en dat is ons nu gelukt.

Vanaf september konden pasgeborenen van de verloskundige praktijk Gouda gratis op de foto. Natuurlijk deden we al een tijdje Newborn fotoshoots, maar we hadden nog niet echt onze eigen stijl gevonden. Door deze actie kwamen heel wat hummeltjes naar de fotostudio en werd de Studiorama ‘handtekening’ steeds meer herkenbaar.

Maar hoe gaat zo een Newborn fotoshoot nu precies in zijn werk? De moeder (soms met partner, vriendin of eigen moeder) komt zo vroeg mogelijk in de ochtend naar de fotostudio. Het kleintje heeft net gedronken of wordt in de studio gevoed, daarna gaat de shoot beginnen. De baby heeft de shoot volledig in de hand. De voorkeurspositie, wanneer het wil slapen of drinken, alles hangt af van de kleine dame of heer.

Francis houdt vooral van pure fotografie. Hoe natuurlijker de kleuren en de poses, hoe mooier de foto’s. Daarom fotografeert Francis de kleintjes vanaf nu met daglicht. Het geeft een nog natuurlijkere sfeer aan de foto’s. Zo krijg je een tijdloos portret van je kindje. Toch is er ook ruimte voor de wensen van de ouders, want sommigen houden juist van kleding met felle kleurtjes of willen bijvoorbeeld graag de baby met moderne props. Het leukste is het wanneer er zelf spulletjes mee worden genomen. Een eigen knuffel of eigen muts maken de shoot nog persoonlijker. Handig is daarom vooraf contact te hebben. Wij kunnen dan advies geven en ouders kunnen hun voorkeur voor bepaalde beelden aan ons kenbaar maken.

Ook proberen we een aantal natuurlijke momenten met de baby en de moeder, buiten de geposeerde foto’s om, vast te leggen. De kersverse moeder maakt vaak veel foto’s van haar baby, maar staat er zelf zelden samen op. Onze passie bij deze Lifestyle Newborn Fotografie is om, net als bij trouwreportages, de verwondering, verbazing en liefdevolle momenten tussen moeder en kind vast te leggen. Persoonlijk waarderen wij beide soorten stijlen en gebruiken de pauzes tussen de opnamen voor onze Lifestyle Shots.

Het is moeilijk van te voren te zeggen hoe lang de fotoshoot gaat duren. Wij houden rekening met een sessie van twee uur. Wij weten, de baby is de baas en wij hebben geen haast en er staan geen andere afspraken gelijk na de shoot gepland.
U boekt uw Newborn sessie zo snel mogelijk na de geboorte.
Uw baby is dan niet ouder dan 14 dagen en is nog niet veel wakker.
Deze fotoshoot wordt in de ochtend gedaan en alleen op afspraak.

VOLGENDE

Newborn Fotoshoot met Zoe
Neem contact op

Fotostudio

Westhaven 27

2801 PJ Gouda

Francis Frionnet

06 44 651 471

info@voordekleinste.nl

zwangerschap | newborn | baby fotografie

Het creëren van die unieke herinnering om niet te vergeten hoe waardevol je gezin is, dat is onze drive.

JA, IK WIL MEER WETEN